Hak Cipta Terpelihara : Isha Idiaz

Mereka Pembaca Setia

*****
Di sebabkan ramai yang tak habis-habis tanya macam mana Isha kenal dengan Encik Mimpi kesayangan ramai tu, maka wujudlah lirik ini ni. 


Hope hati anda semua lebih tenang selepas ini apabila mendapat tahu dia masih tidak berpunya ya. (^_^)


Tajuk Lagu : Kenal-kenal Dari Blogger (sebuah sambungan daripada lagu Cinta Muka Buku dan Putus di Twitter)


Lirik Lagu : Isha Idiaz
Melody : Nyanyilah ikut suka hati korang


*****



Kami berkenalan hanya melalui blog dulu,
Hari itu dia jerit-jerit di shoutmix ku,
Ohho..
Dia jerit suruh aku dengar lagu baru.

Aku pun visit blog dia dan dengar lagu itu.
Aku tinggal jejak suruh dia buatkan lagu,
Ohho..
Lagu yang aku tulis untuk e-novel ku.

Tunggu punya tunggu,
Dia masih membisu,
Bila dah masuk seminggu,
Ku add dia di muka buku.

Akhirnya dia bersuara,
Aku hebat, itu katanya,
Lagu itu aku ke yang cipta dia tanya,
Itulah ayat pertama daripada mulut dia.

Dia minta aku untuk ubah lirik lagu,
Dari bahasa inggeris ke bahasa melayu,
Kalau tak, dia tak boleh nak nyanyi lagu tu,
Nak tak nak, kubuatkan sebuah lirik baru.

Dalam kelas ku tulis lirik baru untuk lagu itu,
Balik kuliah ku terus bagi tak tunggu-tunggu,
Katanya tunggu dia balik ke kampus dulu,
Akan dia cuba nyanyikan lagu aku.

Kami berdua langsung tak kenal,
Kami cuma bercakap dalam bahasa banmal,
Ohho..
Kami kawan di fb, itu memang ku tak sangkal.

Akhirnya lagu aku siap juga,
Dengar dia nyanyi lagu itu membuat aku menitis airmata,
Itulah kisah aku, dengan Encik Mimpi kita.
Siapa tanya lagi, ku bagi buku lima.. 


Heheh~ (^_^)

*****

©Hak Cipta Terpelihara : Isha Idiaz








Share

8 comments:

nur sara wahiza said...

Haha , da best ! :D

ISHA IDIAZ said...

sara : haha~ serabot maa kne serang dgn fan die.. adeh~ >_<'

nur sara wahiza said...

Haha , sara pung tertanya-tanya , "manalahh kakak aku s0wng neh kenal encik mimpi neh .."

ISHA IDIAZ said...

haha.. tu jwb dh tu.. jgn tya daku lg~

Cik Lia Lomi said...

kak zaidiiiii..hihihi, kak ishaa, lawak sangat!..tamo buku lima ya.

ISHA IDIAZ said...

Lia : haha~ hamek ni buku lima.. zaidi2 lak die ea.. >_<

kusyi said...

hoho..ada jugak yg menyerang kak isha? adoii..

ISHA IDIAZ said...

kusyi: ramai! haha..